måndag 17 november 2008

Artikel uppgift


En dag med Elins syskon

Maten blev kallt på bordet, pappa är på jobbet, läxorna är fortfarande i ryggsäcken, kläder och spel överallt, det är tre på eftermiddagen efter skolan när alla sju syskon samlas för en till speldag.

De tänkte först göra en pyramid från madrasser och efter det ett vattenfall från våningsängen.De spelar Snövit. De tänker att mamman är Snövit pappa är prinsen och alla sju är perfekta för att vara dvärgarna.

Det spännande spelet är kurragömma eftersom de har fem rum där kan de leka. Till sist, som alltid, det är dags för stora brodern att visa några karate rörelser för de andra syskonen eftersom det är alltid bra att kunna försvara sig på skolan.

Tiden går snabbt och deras pappa kom hem, det betyder att det är dags att göra läxorna. Som alltid gör de det tillsammans. Efter läxor tittar de på TV tillsammans: mamman, pappan, Elin och hennes syskon. Problemet är att filmen är dubbat på finska, men mamman översätter den på estniska för att alla barn ska lära sig finska.

Elin hade inte så många vänner, men vem behöver det när hon har allt hemma.
Hon säger att hennes liv ”är som en saga”, en spännande barndom. Hon uppfyllde sin dröm att åka till USA och hon är den lyckligaste i hela världen därför hon har syskon som alltid är där för henne.

Läs mer på: http://elinpikksaar.blogspot.com

Inga kommentarer: